19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 24-11-2023 22:08:00

Verslag en foto's: ADO trekt in extra tijd de stand gelijk tegen FC Dordrecht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd aan de Krommedijk in de laatste minuut een punt weten te slepen uit de wedstrijd tegen FC Dordrecht. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Trainer Kalezic kon geen beroep doen op Dhoraso Klas die met een blessure kampt. Jort van der Sande kwam gisteravond pas weer terug van zijn interlandwedstrijden. Hij begon daarom vanavond op de bank. Daniel Granli kon na twee maanden blessureleed weer in de basis beginnen.

ADO trof bij FC Dordrecht veel oude bekenden aan waaronder oud spelers Rick Hoogendorp en Pascal Bosschaart die de assistenten van FC Dordrecht trainer Santoni zijn, laatstgenoemde was eerder assistent van oud ADO trainer Petrovic.

Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht in 0-1 voor ADO Den Haag na een benutte penalty door Mario Bilate. ADO speelde een groot gedeelte van die wedstrijd met een man meer, omdat Dordrechtspeler Schuurman met rood van het veld moest.

Vanavond dus de wedstrijd tussen de nummers 8 en 4 van de ranglijst.

ADO begon meteen goed aan de wedstrijd. Na een aanval van Koudossou viel in de eerste minuut al de eerste corner van ADO te noteren. Een minuut later schoot Van Mieghem op doel, maar keeper Plogmann kon het schot makkelijk pareren. Even daarna was het aan de andere kant bijna raak, maar ook Kilian Nikiema hield zijn doel nog schoon. Dat veranderde een minuut later, want in de zesde minuut  kwam Dordrecht op voorsprong door een doelpunt van Ilias Sebaoui. De huurling van Feyenoord kon zomaar door de Haagse verdediging door lopen: 1-0. Daarna werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd wegens het gooien van één of meerdere bierbekertjes door het thuispubliek.
Na twaalf minuten werd de wedstrijd weer hervat.
De Schapenkoppen hadden daarna al snel een kans op een tweede treffer, maar Nikiema bracht redding. ADO speler Ideho had de mogelijkheid om de stand gelijk te maken, maar ook de Dordtse keeper bleef bij de les.
Ondertussen teisterden harde wind en hagelbuien het stadion.
In de 31e minuut werd het 1-1. Lasse Vigen kopte op aangeven van Van Hintum de bal achter Plogmann. Een mooie gelijkmaker, maar ADO moest daarna wel alert blijven, want Dordrecht bleef druk zetten wat resulteerde in een schot dat rakelings langs het doel van Nikiema ging. Een paar minuten voor rust raakte een hard schot van Veerman richting het Dordtse doel een verdediger vol in het gezicht. In de twee minuten extra tijd voor de rust kwam ADO op achterstand door weer een treffer van Ilias Sebaoui, daar zat echter nog net de voet van Daniel Granli tussen waardoor het als eigen doelpunt van Granli gerekend werd. ADO had even daarna vanuit een vrije trap kans om de stand weer gelijk te trekken, maar Plogmann bracht helaas voor ADO uitstekend redding.

In het begin van de tweede helft veranderde er niet veel. Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. En ook het spelbeeld en de weersomstandigheden waren het zelfde. De thuisploeg was nog steeds iets sterker en ADO moest uitkijken dat FC Dordrecht de voorsprong niet nog meer vergrootte.
Trainer Kalezic wisselde Lasse Vigen in de 62e minuut voor Jort van der Sande. De Haagse formatie ontsnapte in de 68e minuut ternauwernood aan een derde tegendoelpunt toen een speler van Dordrecht zo maar door kon lopen en de bal voor het inschieten had, in plaats daarvan schoot hij naast het doel van Nikiema.
In de 73e minuut werden Sellouki, Granli en Ideho gewisseld voor Komljenovic, Absalem en Hamdaoui.
ADO leek in de 80e minuut de gelijkmaker te maken, maar scheidsrechter Wiersma telde tot grote verbazing van de geel-groenen het doelpunt van Veerman niet, omdat hij voor een overtreding had gefloten .Dordrecht bracht in de laatste minuten nog wat vers bloed in het veld en ook ADO paste nog een wissel toe. Van Hintum werd in de laatste minuten nog gewisseld voor Gylermo Siereveld.

In de zes minuten extra speeltijd kwam dan toch de 2-2 op het scorebord door een doelpunt dat uit een corner tot stand kwam. Op aangeven van Van Mieghem scoorde Henk Veerman.

De volgende wedstrijd staat alweer aanstaande maandag op het programma, dan speelt ADO thuis tegen Jong FC Utrecht.